Testa ett escape room

En riktigt skoj sak att göra tillsammans med dina vänner eller med dina arbetskamrater, det är ett så kallat escape room. Klicka här för att hitta ett escape room i Stockholm. Vad är då ett escape room? Om du inte tidigare gjort ett, eller läst om det, så är det som ett slags pussel kan man säga, som du ska lösa tillsammans med andra. Ni väljer ett tema och förs sedan till ett rum där detta tema utspelar sig. I rummet finns det olika ledtrådar som tar dig och dina vänner vidare. Målet är att komma ut från rummet samt ibland även lösa en viss gåta eller fråga som ställts i början.

Kul äventyrsspel

Escape room kallas ibland för flyktspel eller för äventyrsspel. Det finns idag många olika företag med en mängd olika rum och teman. Dock brukar det gå till på liknande sätt. Du bokar in din med dina vänner en viss dag och på ett visst tema eller rum. När det är dags, så kommer ni att möta en spelledare som kan förklara vad det är ni ska göra. Det gäller att samarbeta med alla för att lyckas lösa alla pussel och gåtor och för att ta er ut från rummet.

Kul grej att göra tillsammans

Att göra ett escape room är något som passar de allra flesta. Ni kan vara en familj, ett kompisgäng, arbetskamrater så väl som det passar bra för både möhippor och svensexor. Om ni inte klarar av att komma ut, så kan ni få reda på var och vad det var ni skulle göra, eller välja att låta bli att få veta, i fall ni vill testa samma rum/tema igen senare.

Om du vill hitta ett bra escape room i Stockholm så finns det hos Amazing Escape. De har flera spännande rum och flyktspel att välja mellan, både ute och inne!